Op deze site kunt een deel van het archief direct inzien en enkele inventarissen doorzoeken. Direct in te zien zijn onder andere de akten burgerlijke stand, de bevolkingsregisters, het archief van de Hervormde Gemeente Vlieland, raadsnotulen en een uitgebreide verzameling beeldmateriaal.  U kunt de meeste van de gedigitaliseerde stukken direct downloaden naar uw computer.

De officiёle website van de Cultuur Historische Vereniging van Vlieland. De website bij uitstek over de geschiedenis van dit bijzondere eiland. Ondertussen met een uitgebreid archief, overzichtelijk en prettig na te bladeren. Iets meer willen weten over dit eiland, zijn ontstaan, zijn verleden? Gewoon lezen!

Dirk Bruin, avonturier, strandjutter, fotograaf, geschiedschrijver. Een website vol met foto”s van zijn omzwervingen, omlijst met mooie oude foto’s en oude ansichtkaarten van het rijke Vlielands verleden. Zeer sfeervol. Kijken dus.

Op deze genealogie pagina probeer van der Laan de bevolking van Vlieland in kaart te brengen. Deze klus is nog lang niet klaar. Het is de bedoeling dat alle mensen die op Vlieland geboren, getrouwd of gestorven zijn worden genoemd. Ook worden van deze personen de vader, moeder, broers, zusters en kinderen genoemd.

De bunkers in het Waddengebied maken deel uit van de Atlantikwall: de ruim 6.000 kilometer lange Duitse verdedigingslinie van Noorwegen tot Spanje. Langs de hele westkust van het Europese continent werden duizenden woningen gesloopt om ruimte te maken voor bunkers en batterijen. De Atlantikwall veranderde ook het landschap van de Waddeneilanden en tekende de Waddenkust.

Met de grootste zandverzameling van Nederland, een roggenbak, zeestraat, een skelet van ee potvis, jutterszolder en nog veel meer! Voor kinderen is het kabouterbos erg leuk om te bekijken. Daarnaast zijn er wisselexposities. De Noordwester organiseert het hele jaar door diverse excursies, zoals wad- en duinexcursies en diverse familieprogramma’s.