No Image Available
Vlieland – Het sprookje van Lange Paal
 Auteur: Jan Colly  Categorie: Kinder  Uitgever: Plevijf  Publicatiejaar: 2013  Aantal bladzijde: 28  Taal: Nederlands  Afmeting: 216 x 304 mm  Formaat: Harde Kaft
Omschrijving:

Ruim 25 jaren geleden bedacht ter gelegenheid van de opening van wat uiteindelijk de laatste “Lange Paaldag” zou worden. Sindsdien nog vier keer verteld aan de kinderen en ouders van de kampeerders op natuurterrein Lange Paal van Staatsbosbeheer op Vlieland. En opeens was daar in 2012 tijdens de vakantie op Vlieland de behoefte om het sprookje op te schrijven, in eerste instantie bedoeld voor mijn kinderen en kleinkinderen, die ook allemaal “iets” hebben met Vlieland. Omdat voor het tot stand komen van een mooi boek meer vaardigheden nodig zijn dan alleen maar opschrijven wat je ooit verteld hebt, is “Het sprookje van Lange Paal” uiteindelijk een project geworden waar meerdere mensen hun bijdrage aan hebben geleverd. In de geest van “Lange Paal”.

Opmerking:

Jan Colly komt al sinds 1958 op Vlieland en sinds 1976 kampeert hij ieder jaar met zijn gezin op camping Lange Paal. De rust, de ruimte, de natuur, de kindvriendelijkheid, de mensen en de rituelen maken het voor hem vanzelfsprekend om voor Vlieland en Lange Paal te kiezen. Hier ontstaat het sprookje dat Jan al vele malen heeft verteld en nu is het verschenen in boekvorm.