No Image Available
Marjoleintje op Vlieland – I
 Auteur: Frederik August Betlem  Categorie: Kinder  Uitgever: Kluitman  Publicatiejaar: 1952  Aantal bladzijde: 124  Taal: Nederlands  Afmeting: 203 x 140 mm  Formaat: Harde Kaft
Omschrijving:

Als “Marjoleintje van het pleintje” ’s morgens wakker wordt, weet ze eerst niet goed waar ze is. Oh ja, op Vlieland met haar vriendinnen uit de klas voor een werkweek. Maar wat is er met haard hoofdkussen aan de hand? Er lijkt wel wat in te zitten. Zeker een grapje van één van de meisjes, zul je denken. Nu, dit is het begin van een fijne week, die Marjoleintje op het prachtige eiland Vlieland heeft. Lonneke, haar vriendin, krijgt onverwachts een telegram van haar vader, die kapitein op een groot schip is, en de meisjes gaan hierdoor met schipper Bot de zee op. Wat ze verder in die week nog allemaal beleven, is teveel om op te noemen. Lees het zelf maar, het is enig en….. je zou best met Marjoleintje mee hebben willen gaan.

Opmerking:

Freddy Hagers is het pseudoniem van Frederik August Betlem, geboren in Amsterdam in 1905 en overleden in 1977 in Italië. Zijn meest succesrijke boeken, waren de boeken over Marjoleintje. Hiervan zijn 17 delen verschenen. Beginnend bij de leeftijd 8 – 10 jaar en eindigend bij het huwelijk van Marlolein en de jaren daarna, wanneer ze met haar man in Parijs woont.