No Image Available
DE GEUZENPENNING VAN VLIELAND
 Auteur: Kitty Nooy  Categorie: Kinder  Uitgever: Flevodruk  Publicatiejaar: 2018  Aantal bladzijde: 80  Taal: Nederlands  Afmeting: 201 x 152 mm  Formaat: Slappe kaft
Omschrijving:

Een spannend jeugdboek van Kitty Nooy Vlinder woont sinds kort op Vlieland. Op een dag ontdekt zij twee vergeten tassen op de kade van Harlingen en besluit ze mee te nemen. De achtergelaten bagage blijkt van een vermist meisje, Cynthia. Deze vermissing heeft van alles te maken met een kostbare geuzenpenning. Alle aanwijzingen lijken naar het Pronkermuseum te wijzen, het huis waarin Vlinder samen met haar moeder woont. Zal het haar lukken om het vermiste meisje én de penning te vinden voordat Cynthia’s gemene stiefvader hen in handen krijgt?

Opmerking:

Geïnspireerd op een verblijf te Vlieland in Opoe Nel’s Bed & Breakfast, een rondleiding over het prachtige eiland door Jan Houter en de overtocht met Rederij Doeksen onder leiding van kapitein Klaas van Randen. Herken allerlei bekende eilanders – van de burgemeester tot de slager en de pierenman – en loop nooit meer langs Dorpsstraat 29 zonder aan het museum van Ton Pronker te denken.