Archief

Op deze site kunt een deel van het archief direct inzien en enkele inventarissen doorzoeken. Direct in te zien zijn onder andere de akten burgerlijke stand, de bevolkingsregisters, het archief van de Hervormde Gemeente Vlieland, raadsnotulen en een uitgebreide verzameling beeldmateriaal.  U kunt de meeste van de gedigitaliseerde stukken direct downloaden naar uw computer.

CHV-Vlieland

De officiёle website van de Cultuur Historische Vereniging van Vlieland. De website bij uitstek over de geschiedenis van dit bijzondere eiland. Ondertussen met een uitgebreid archief, overzichtelijk en prettig na te bladeren. Iets meer willen weten over dit eiland, zijn ontstaan, zijn verleden? Gewoon lezen!

 

De Noordwester

Informatiecentrum de Noordwester bevind zich op Vlieland. In het centrum kun je vanalles bekijken wat met Vlieland te maken heeft, daarnaast zijn er excursies om kennis te maken met de flora en fauna van Vlieland. In het informatiecentrum is een aquariumdeel, genaamd de zeestraat. Hier zijn 13 verschillende aquaria waarin dieren uit de Noord- en Waddenzee wonen. Nieuw is de roggenbak waar je roggen kunt aaien.

Drik Bruin

Dirk Bruin, avonturier, strandjutter, fotograaf, geschiedschrijver. Een website vol met foto”s van zijn omzwervingen, omlijst met mooie oude foto’s en oude ansichtkaarten van het rijke Vlielands verleden. Zeer sfeervol. Kijken dus.

 

Genealogie

Op deze pagina probeer van der Laan de bevolking van Vlieland in kaart te brengen. Deze klus is nog lang niet klaar. Het is de bedoeling dat alle mensen die op Vlieland geboren, getrouwd of gestorven zijn worden genoemd. Ook worden van deze personen de vader, moeder, broers, zusters en kinderen genoemd.