Liesbeth List dochter van de vuurtorenwachter
Auteur: Dave Boomkens Categorie: Verwand met Vlieland Uitgever: Luitingh Publicatiejaar: 2017 Aantal bladzijde: 256 Pages Taal: Nederlands Afmeting: 237 x 137 mm Formaat: Harde Kaft
Omschrijving:

Het levensverhaal van Liesbeth List leest als een roman. Met ups en downs, maar ook met een constante factor: haar fenomenale zangtalent. Afgelopen december is Liesbeth 75 jaar geworden. Een mijlpaal waar in 2017 uitgebreid aandacht voor is met de musical “LIESBETH – Heb het leven lief” en de verschijning van deze biografie: “Liesbeth List – De dochter van de vuurtorenwachter”.

Opmerking:

Liesbeth groeide op in een jappenkamp en vlak na de bevrijding verloor ze haar moeder. Na wat omzwervingen werd ze liefdevol opgenomen in het pleeggezin van Jaap en Marie List op Vlieland, als dochter van de vuurtorenwachter.  In haar carrière maakte Liesbeth furore met haar vertolkingen van liederen van o.a. Jacques Brel, Mikis Theodorakis, Charles Aznavour en Edith Piaf. Samen met Ramses Shaffy begon ze in “Shaffy Chantant” (1964) met groot succes en daarna beleven hun werk- en privéleven met elkaar verweven.

<< Back