No Image Available
Het Groene Kwartet en het geheim van de Lutine
 Auteur: Jolling Luinenburg  Categorie: Kinder  Uitgever: Excalibur Press Londen  Publicatiejaar: 1992  Aantal bladzijde: 59  Taal: Nederlands  Afmeting: 205 x 144 mm  Formaat: Slappe kaft
Omschrijving:

Dit eerste avontuur van het groene kwartet speelt zich op het Waddeneiland Vlieland van de jaren zeventig af. Ilga, Karin, Henk en Peter zijn gezworen vrienden uit het Friese Sneek. De avontuurlijke bal begint te rollen, wanneer Henk toestemming krijgt om met zijn vrienden naar Vlieland te gaan. Al gauw blijkt er van rustig kamperen niet veel terecht te komen. Voor dit spannende verhaal over het Groene kwartet putte de thans 31-jarige schrijver uit zijn eigen kennis van Vlieland, opgedaan in zijn jeugdjaren. Jolling Luinenburg schreef reeds op 14-jarige leeftijd zijn eerste kinderboek, waaruit zijn grote liefde voor schrijven blijkt.

Opmerking:

1e deel van de serie “Het Groene Kwartet”
De eerste serie boekjes van J. Luineburg kwamen uit onder de naam Het Groene Kwartet. Luineburg was niet erg te vrede met de uitgever die zijn boeken uitbracht, toen is hij over gestapt naar uitgever de Free Musketeers, tegelijktijd heeft hij de naam van de serie veranderd in Het Friese Kwartet.