No Image Available
Het Groene Kwartet en de verdwenen piloot
 Auteur: Jolling Luinenburg  Categorie: Kinder  Uitgever: Excalibur Press Londen  Publicatiejaar: 2010  Aantal bladzijde: 59  Taal: Nederlands  Afmeting: 205 x 144 mm  Formaat: Slappe kaft
Omschrijving:

Dit avontuur speelt zich eveneens op het Waddeneiland Vlieland af. Het groene kwartet en de verdwenen piloot. Henk vindt dat de krant en de televisie elkaar nogal tegenspreken wanneer het om een piloot gaat, die verdwenen schijnt te zijn. Hij gaat de hele zaak dan ook met zijn vriend Peter en vriendinnen Ilga en Karin onderzoeken. Ze ontdekken al spoedig dat er inderdaad niet veel van de berichten klopt. Ze komen tenslotte op Vlieland terecht, waar ze weer merkwaardige avonturen beleven. Ook tijdens deze avonturen helpt de vuurtorenwachter hen weer. Het verhaal begint bij Peter, die de laatste schooldagen zit te tellen.

Opmerking:

De eerste serie boekjes van J. Luineburg kwamen uit onder de naam Het Groene Kwartet. Luineburg was niet erg te vrede met de uitgever die zijn boeken uitbracht, toen is hij over gestapt naar een andere uitgever de Free Musketeers, tegelijktijd heeft hij de naam van de serie veranderd in Het Friese Kwartet.
2e deel van de serie “Het Groene Kwartet”