No Image Available
Gloppengids van Vlieland – I
 Auteur: Reina E. van Ditzhuyzen  Categorie: Geschiedenis  Uitgever: Flevodruk  Publicatiejaar: 1994  Aantal bladzijde: 88  Taal: Nederlands  Afmeting: 190 x 115 mm  Formaat: Slappe kaft
Omschrijving:

‘Wat is een glop?’ is een veelgestelde vraag op Vlieland. Want je kunt niet om de gloppen heen: links en rechts in de Dorpsstraat zijn ze te zien. En dan hebben ze ook nog van die opvallende namen: Waterhalersglop, Jonge Keesglop, Rijk IJzeszglop… Wie zijn of waren die Waterhalers, Jonge Kees en Rijk IJs? Dit gidsje wil op al deze vragen een antwoord geven. Want in feite vertellen de gloppen over alles wat met Vlieland te maken heeft. Over vroeger en nu. Over armoede en rijkdom. Over de mensen en de dieren.

Opmerking:

De auteur, de historica Reina van Ditzhuyzen, woonde enige tijd op Vlieland. Ook zij wilde weten wat een glop is. En zo ontstond dit boekje. Eerder schreef zij boeken over onder meer de Ministers van Onderwijs (1977), over de Haagse straat waarin zij woonde (1988) en over het huis van Oranje-Nassau (979 en 19921. Vlieland is niet het eerste eiland waarvoor zij belangstelling toont: zij werkte op Mallorca (l970) en voor een boek over alle 34 Italiaanse eilanden ( I985 ) reisde zij drie j aar lang al deze eilanden en eilandjes af.