Deining rimpeling onderstroom
Auteur: Gerda Posthumus Categorie: Gedichten Uitgever: Contras Publicatiejaar: 2015 Aantal bladzijde: 74 Pages Taal: Nederlands Afmeting: 210 x 136 mm Formaat: Slappe kaft
Omschrijving:

In Deining rimpeling onderstroom verkent eilanddichter Gerda Posthumus via poëtische ordening en verdieping het gegeven dat stad en eiland evenzeer met elkaar verbonden zijn door tegenstellingen als de getijdenstromen van een zee. Reizen tussen eiland en land/stad vormt voor de bundel een thema. Van zeesirene tot stadssirene baant de bundel in zowel sonnetten als in vrije verzen opnieuw een weg voor het mysterieus en dubbelzinnig taalspel dat de debuutbundel Zeisend Licht al karakteriseerde.

Opmerking:

Gerda Posthumus (Groningen, 1960) woont op Vlieland. Voor die gemeente schrijft zij als eilanddichter minimaal zes gedichten per jaar. Zij begeleidt eveneens Slauerhoffwandelingen op Vlieland en is lid van het vierledig vocaal ensemble Pad van 4. Haar eerste bundel Zeisend Licht verscheen in 2010. In 2012 schreef Daan Manneke op basis van fragmenten uit deze bundel het koorwerk Sarabande voor Vlieland.

<< Back